dimecres, 29 d’agost del 2012

Del caos al misticisme de Hanoi

Un contundent esmorzar a la vuitena planta del nostre hotel ens aporta l'energia necessària per continuar amb el nostre viatge. Avui tenim un dia relaxat a Hanoi per acabar de fer compres i les visites imprescindibles.

Un bol de Pho per esmorzar.

Com a tots els nostres viatges, fem la visita turística més important: el supermercat. Aquí és a on pots descobrir els veritables costums i gustos dels vietnamites, a banda dels mercats del carrer. No ens hem pogut estar de comprar souvenirs autèntics, és a dir, coses de Vietnam que la gent d'aquí consumeix.

I aixi empaqueten els ous a Vietnam... Quin perill!

La imatge impactant del dia ens l'ha proporcionat el mercat a l'engròs de Cho Dóng Xuán, que sense cap turista i amb passadissos exageradament estrets no convidava a passejar, però l'escenari era massa peculiar per resistir-se... Olors a peix sec que ofenien al nas, aigua bruta que corria per terra, brutícia a les parades de carn... Fan replantejar el nostre concepte d'higiene.

Imprescindible alternar les visites amb parades tècniques a llocs amb aire condicionat per poder passar el dia. Un cop baixada la temperatura, continuem per visitar el temple Ngon Soc, enmig del llac més famós de Hanoi. El pont vermell que travessa el llac fins al temple és una de les imatges més conegudes de la ciutat.

Avui les visites resulten molt més interessants, com la pagoda Trán Quoc, a la que hem tingut el privilegi de visitar-la durant la lectura dels preceptes budistes i gaudir de la serenor d'aquell indret màgic...

El temple Van Miéu, també conegut com el temple de la literatura, sorprèn per la seva mida i la senzilla arquitectura d'influència xinesa, amb grans patis inundats de silenci...

L'espectacle de marionetes d'aigua, que sembla ser l'atracció estrella de la ciutat, és una representació poètica de la història de Vietnam i, sobretot, de les seves costums i de la seva diversitat ètnica. Potser el seu interès rau més aviat en aquesta informació que en la seva bellesa estètica.

Reproduccions de les marionetes d'aigua de Hanoi.

No podíem marxar de Hanoi sense tastar alguna de les seves especialitats, com els rotllet frescos de gamba (gôi cuôn). El restaurant escollit ha estat el YinYang, econòmic i d'aprença higiènica, a on vam demanar, a més: Cá Xài Hành Náto (peix fregit amb ceba i bolets) i Com Rang Sen Gà (arròs fregit amb pollastre i llavors de lotus). Menjar suau, combinacions encertades i, sobretot, un servei excel•lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada