El senzill esmorzar de l'aerolinia Vietnam Airlines |
A l'arribada a la ciutat ens dóna la benvinguda la xafogor insuportable que ens acompanyarà a partir d'ara durant tot el viatge... I només són les 7 del matí! Una primera visita al barri vell ens proporciona una idea general de la nostra estada aquí. Trobem arquitectura colonial francesa, abundants arbres i llacs, que lluny de conferir-li un aire romàntic com asseguren les guies de viatge, s'assimila més a una ciutat decadent, sorollosa i bruta, amb olors ofensives, clàxons continus i edificis abandonats. Malgrat tot, és una experiència incomparable i a la que no renunciaríem: creuar un carrer entre motos i cotxes que no s'aturen, observar la seva manera de viure al carrer, a on mengen, renten els plats o es tallen els cabells...
Hanoi és famosa per la seva gastronomia. La cuina del nord de Vietnam es basa en sopes i fideus que ja hem pogut degustar en un restaurant a on no haguéssim entrat mai si no hagués estat recomanat... Es diu Thông Báo i només serveixen un plat, el Bun Cha, un caldo de peix amb sucre i vinagre, amb fideus d'arròs, carn de porc i papaia verda en conserva... Sorprenentment deliciós! I diem que no haguèssim entrat mai per vàries raons: no sembla un restaurant ni està indicat, la seva manca aparent d'higiene i el desordre que trobes, amb olles de menjar preparat per terra o per les escales... Millor no fixar-te gaire i deixar-te guiar per la gent autòctona!
El Bun Cha, un dels plats tipics de Vietnam |
La pagoda Mot Cot o del pilar unic. |
Un plat de Pho del restaurant Green Tangerine |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada