dilluns, 10 de setembre del 2012

El misteriós món perdut dels temples d'Angkor

Després de la sorollosa i animada Ho Chi Minh, ens dirigim a Cambodja, a on el ritme de vida es desaccelera i la pobresa s'accentua. Situats en una densa jungla, al nord oest del país, els impressionants temples d'Angkor et transporten a un misteriós món perdut.



La millor forma d'apreciar la bellesa i fascinació d'aquests temples és aconseguir petits moments de sol•litud. Ja sigui a primera hora del dia o aprofitant les darreres hores de sol, o bé perdent-se per qualsevol racó, entre trossos de temples caiguts i coberts de molses. Precisament l'encant dels temples més senzills i desconeguts és poder connectar d'alguna forma mística amb la seva funció real.


El complex religiós més gran del món, Angkor Wat, es desplega davant dels nostres ulls com una enorme catifa a on sobresurten les cinc torres centrals, símbol de Cambodja. La precisió i riquesa dels seus relleus, a més de la seva bona conservació, la fan la visita més rellevant del complex.
Vista d`Angkor Wat

Si existeix un indret especialment misteriós i fascinant és Ta Prohm. La força i espectacularitat de les formes de les arrels sobre la pedra tallada originen imatges incomparables. En època de pluges, com en el nostre cas, l'escena queda arrodonida amb la inundació parcial d'algunes zones, que li confereix un aspecte salvatge i enigmàtic.
Arbre del cocodril, al temple de Ta Prohm

L'allunyat complex religiós de Banteay Srei, sovint oblidat en molts recorreguts turístics, és una joia arquitectònica per la delicadesa i detall de les seves talles. L'estructura, de color rosat, ofereix imatges precises de belles apsares i escultures de diversos personatges de les creences hindús.


Temple de Banteay Srei

Per tornar a Siem Reap, agafem una drecera que ens condueix a través de camins fangosos entre els poblats rurals de la zona. És una ocasió excepcional en la que poder descobrir i sorpendre'ns amb els costums i rutines dels cambodjans del camp. Simples cases de fusta i fulles de palmera s'alcen sobre quatre pilars que les protegeixen d'inundacions i animals salvatges. Els nens juguen entre els animals domèstics i les cases d'esperits, que no falten a cap llar. Mentre s'alternen camps d'arròs irregulars cultivats entre palmeres i arbusts.

Siem Reap ofereix altres punts d'interès, com el típic mercat o visitar el llac més gran del sudest asiàtic, el Tonle Sap.
Imatge de les cases flotants dels poblats del Tonle Sap

Una vegada a la ciutat, intentem trobar l`essencia urbana dels cambodjans, pero ens sobta una ciutat destrossada pel turisme i sense referencies arquitectoniques originals. Ens refugiem en un minuscul restaurant nomes frequentat per locals, a on ni tan sols entenen l`angles. Una cuina tradicional tipica khemer, eleborada de manera sincera i simple, ens descobreix aquesta gastronomia i ens allunya per uns instants de la farsa turistica que ens espera fora.
Vista des de la nostra taula de la cuina oberta del Chanrea Dom Makara



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada