dimecres, 5 de setembre del 2012

La ciutat imperial de Hue

Després de la màgia turística de Hoi An, la serietat històrica de Hue ens espera. La ciutat imperial ens rep amb el soroll de motos i clàxons tradicional de les ciutats vietnamites.

A Hue trobem un dels pocs testimonis en pedra de la història de Vietnam. La ciutadela, a on residia l'emperador, el riu Perfum, amb les seves barques del drac, i la Pagoda Thien Mu, residència dels monjos pacifistes, són algunes de les visites obligades.
Barques del drac, al riu Perfum
Però si hem de destacar algun punt imprescindible serien, sense dubte, les tombes de Kai Dinh i Tu Duc. La primera, contundent per la seva antrada empinada, a on dos dracs enormes et saluden, sorprèn pel seu bon estat de conservació. El color negre, que ha impregnat el ciment de la seva construcció, la fa més sòbria i elegant.
Tomba de Kai Dinh

La tomba de Tu Duc, més antiga, ofereix un paisatge idílic. Va ser construïda com una casa de descans abans de ser la tomba de l'emperador i això s'aprecia per l'arquitectura relaxada que convida a passejar al voltant de llacs i boscos. Certament un lloc per gaudir de la seva pau i el bon gust d'aquest emperador, sensible a la natura, la poesia i la pintura.
Tomba de Tu Duc, zona de descans davant del llac


A Hue ens torna a sorprendre la seva excel•lent gastronomia. Guiats per una recomanació i les ganes de degustar veritable menjar vietnamita cassolà, ens endinsem en el menjador d'una família humil que l'han habilitat per preparar menjar per a quatre taules. L'encant d'aquesta família i la senzillesa del local et fan sentir com a casa, i la bona cuina acaba d'arrodonir l'experiència.

Per trencar amb la rigidesa de la ciutat imperial, decidim perdre'ns pels seus carrers, a on un munt de cares somrients i que encara es sorprenen de veure occidentals, ens conviden a continuar el nostre tranquil passeig i a descobrir el seu mercat, temples abandonats, la riquesa del menjar del carrer, la vida quotidiana dels seus habitants que pots observar a través de les seves portes i finestres sempre obertes...

Les Jardins de la Carambole és un restaurant que rememora l'elegància colonial francesa de principis del segle passat. A més de gaudir d'una degustació dels típics plats de Hue, ofereixen un servei impecable, amb una cuina excel•lent que ens deixa amb un bon gust de boca...
Interior del restaurant Les Jardins de la Carambole

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada